7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Grzyby (leśne i pieczarki) panierowane otrębami
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 6 osób800 g grzybów (pieczarki, borowiki, maślaki, podgrzybki)
ocet + woda do ich wypłukania 4 łyżki mąki sól 1 jajko 2 łyżki mleka 4 łyżki otrąb oliwa do smażenia Przygotowanie:Grzyby oczyścić, dokładnie wypłukać w wodzie zakwaszonej octem. Z większych grzybów zdjąć kapelusze, mniejsze zostawić w całości.
Przygotowane grzyby obtoczyć w osolonej mące, potem jajku rozbitym mlekiem, a na koniec w otrębach. Smażyć na rozgrzanej oliwie. Wskazówki i uwagi:Podawać z sosami, surówkami, sałatkami.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Apr 4, 2002
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Grzyby panierowane (bez ograniczeń)Smażone panierowane grzyby (kapelusze) (ovo-wege) Leśne grzyby zapiekane o orzechowym aromacie (wegańska) Panierowane i faszerowane pieczarki (ovo-wege) Panierowane pieczarki a'la kotelciki (ovo-wege) Grahamka z duszonymi grzybami leśnymi i pieczarkami (wegańska) Pasztet z okary i otrębów pszennych z pieczarkami i pestkami (wegańska) Bardzo prosty wegański bigos z grzybami leśnymi (tudzież pieczarkami) (wegańska) Naleśniki z otrębami (bez ograniczeń) Gofry z otrębami (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |