7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kotlety z gotowanych jarzyn - kapusty i włoszczyznyMożna wykorzystać włoszczyznę z gotowania bulionu.
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:800 g mieszanych jarzyn:
- 1/4 główki kapusty - 2-3 marchewki - 1 pietruszka - 1 seler - 1 cebula 2,5 łyżki kaszy manny sól pieprz 3 łyżki bułki tartej do obtaczania olej do smażenia ew. 2 łyżki margaryny/oleju do smażenia cebuli Przygotowanie:Warzywa umyć i obrać. Marchew, pietruszkę i selera ugotować we wrzącej, osolonej wodzie, dodając na koniec podzieloną na części kapustę.
Miękkie jarzyny odcedzić, odcisnąć i zmielić. Dodać zrumienioną na margarynie lub oleju cebulę, do tego kasza manna, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać i uformować kotlety. Obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju. Podawać np. z kaszą kuskus.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Apr 4, 2002
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kotlety z włoszczyzny (wegańska)Kotlety pożarskie w wersji wege (z gotowanego zboża i kapusty) (wegańska) Kapuśniak z włoskiej kapusty, ziemniaków i innych jarzyn (wegańska) Kotlety z warzyw gotowanych (ovo-wege) Kotlety warzywne z włoszczyzny i papryki (ovo-wege) Kotlety z tartych warzyw (włoszczyzny) (ovo-wege) Kotlety z kapusty (wegańska) Kotlety z soi i gotowanych jajek (ovo-wege) Kotlety z fasoli gotowanej z mlekiem (bez ograniczeń) Duszony mix jarzyn z kalafiorem, kapustą i kabaczkiem (z grzankami) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |