7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Surówka z Bombaju - paprykowo-pomidorowa z imbirem, chili i innymi aromatycznymi przyprawami



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

po 50 g papryki zielonej, żółtej i czerwonej
1 duży pomidor
1 średnia cebula
1 małe jabłko
sok z cytryny
imbir
chili
kolendra (zmielone nasiona)
pieprz
cynamon
kardamon

Przygotowanie:

Papryki po umyciu i wydrążeniu gniazd nasiennych pokroić w paseczki. Pomidora po sparzeniu pokroić w cząstki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Jabłko obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać, skropić sokiem z cytryny, dodać przyprawy, wymieszać.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-31 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ziemniaki pieczone w aromatycznej oliwie (z czosnkiem, koperkiem i innymi przyprawami) (wegańska)
Zupa soczewicowo-pomidorowa z włoszczyzną, ziemniakami i aromatycznymi przyprawami (wegańska)
Pasta paprykowo - pomidorowa (wegańska)
Sos paprykowo-ziołowy (do kopytek i innych klusek) (wegańska)
Ryż Pilau - z nerkowcami, rodzynkami i aromatycznymi przyprawami (wegańska)
Niezwykły pęczak (smażony z czosnkiem i aromatycznymi przyprawami) (wegańska)
Paprykarz wegański (ryż z selerem i aromatycznymi przyprawami) (wegańska)
Soczewica po pakistańsku - z ziemniakami, chili i imbirem (wegańska)
Sos paprykowo-pomidorowy z ciecierzycą (wegańska)
Bardzo aromatyczna konfitura z gruszek z imbirem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas