7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kalafior zapiekany z ziemniakiem, pomidorem i ogórkiem kwaszonym



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

150 g kalafiora
1 mały ziemniak
1 średni pomidor
1 ogórek kwaszony
1 średnia cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka oliwy do smażenia
papryka w proszku
1 łyżeczka natki do posypania

Przygotowanie:

Ziemniak i kalafior ugotować na półmiękko. Ziemniaka po ugotowaniu pokroić w kostkę, kalafiora podzielić na różyczki. Pomidora i ogórka pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w krążki i zrumienić na oliwie, czosnek zmiażdżyć.

Wszystkie składniki wymieszać i zapiekać w piekarniku nastawionym na 200°C. Posypać natką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z kalafiorem, ogórkiem i pomidorem (lakto-wege)
Kalafior z ziemniakami, pomidorami i papryką (wegańska)
Kalafior zapiekany pod parmezanem z pomidorem i papryką (lakto-wege)
Sałatka ryżowa (lub makaronowa) z ogórkiem kwaszonym i oliwkami (wegańska)
Kalafior zapiekany w serze (lakto-wege)
Kalafior zapiekany z pieczarkami (lakto-wege)
Kalafior z imbirem i ziemniakami (wegańska)
Kalafior zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege)
Kalafior duszony w pomidorach (wegańska)
Indyjskie ziemniaki duszone z kalafiorem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas