7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Dynia masłowa pieczona z brązowym cukrem

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 średniej dyni masłowej (można użyć też inne odmiany)
1 łyżeczka oliwy
1/2 łyżeczki brązowego cukru

Przygotowanie:

Połówkę dyni, przekrojoną wzdłuż, pozbawić pestek, posmarować oliwą i posypać cukrem. Piec na blasze w piekarniku w temp. 200 stopni przez ok. 40 min.

Wskazówki i uwagi:

Dynia masłowa (Butternut squash, Butternut pumpkin) jest odmianą dyni piżmowej (Cucurbita moschata). Ma bardzo smaczny, pachnący, bezwłóknisty miąższ. Kształt wydłużony, dzwonowaty. Gniazdo nasienne umiejscowione w rozszerzonej części "dzwonu". W Polsce bardzo rzadka. Popularna w południowej Afryce, Stanach, Australii.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Apr 4, 2002
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Racuchy z mąki orkiszowej i brązowego cukru (wegańska)
Dynia pieczona z przyprawami i oliwą (wegańska)
Dynia pieczona czosnkowa (i ew. pasta z dyni) (wegańska)
Brązowy makaron z brązowymi dodatkami (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Aromatyczna dynia (wegańska)
Dynia curry (wegańska)
Dynia solo (wegańska)
Orzechy włoskie w cukrze (wegańska)
Dynia na jarzynkę ze śmietaną (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas