7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Smażona cukinia z jogurtem czosnkowym

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

3 cukinie (ok. 1 kg)
250 ml jogurtu naturalnego
3 ząbki czosnku
sól
koperek

Przygotowanie:

Cukinie obrać, pokroić w krążki grubości ok. 1 cm. Usmażyć na oleju do koloru złocistego.

Do jogurtu wsypać drobno pokrojony (najlepiej zmiażdżony) czosnek, sól i koperek. Tak przyrządzonym sosem zalać cukinię.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Sposób znany, proponuję dodać trochę ziół - będzie jeszcze lepsze
wojciech100 2010-07-27 17:23:09.353

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Smażona czosnkowa cukinia z oliwkami (wegańska)
Cukinia smażona (plastry) (wegańska)
Cukinia smażona pod plastrami sera (lakto-wege)
Cukinia smażona-duszona z czosnkiem (wegańska)
Smażona cukinia a'la koreczki, z fetą i pomidorami (lakto-wege)
Cukinia smażona w "jajku-len" i bułce tartej (wegańska)
Spaghetti z czosnkowym sosem z cukinii (wegańska)
Smażony bakłażan z sosem jogurtowo-czosnkowym (lakto-wege)
Surówka z cukinii z majonezem, mocno czosnkowa (bez ograniczeń)
Brzoskwinie z jogurtem orzechowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas