7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Miszmasz owocowy czyli przecierana zupa z przewagą gruszek, jabłek i śliwek



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

800 g różnych owoców z przewagą gruszek, jabłek i śliwek
50 g cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
dowolny aromat
4 łyżki śmietany jogurtowej lub jogurtu

Przygotowanie:

Owoce umyć, ugotować w wodzie. Przetrzeć przez sito, dodać cukier do smaku, podprawić mąką ziemniaczaną rozprowadzoną niewielką ilością zimnej wody. Dodać aromat, zagotować, po nalaniu do talerzy zaprawić 1 łyżką śmietany lub jogurtu.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Mar 14, 2002
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa owocowa z suszonych śliwek i jabłek (lakto-wege)
Zupa ogórkowa przecierana (wegańska)
Dżem z jarzębiny, gruszek i jabłek (wegańska)
Pościła, czyli ser z jabłek (wegańska)
Kremowa zupa owocowa z suszonych śliwek i soku wiśniowego (lakto-wege)
Sałatka owocowa z morelami i gruszkami (wegańska & RAW)
Zupa dyniowa z gruszkami (wegańska)
Gruszka kardynała - na lodach, z sosem owocowym (lakto-wege)
Zupa ze słodkich ziemniaków i jabłek (wegańska)
Zupa owocowa lub napój owocowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas