
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Kwas litewskiŚwietny, orzeźwiający napój na upały! Regionalna odmiana kwasu chlebowego.
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki:1/2 kg czerstwego chleba
5 l wody 200 g drożdży 2 szkl. cukru cytryna rodzynki Przygotowanie:
Chleb dosuszyc w piekarniku, zalać wodą. W niedużej ilości wody rozpuścić drożdże, dodać do chleba, odstawić w ciepłe miejsce na noc.
Przecedzić, dodać cukier. Rozlać do butelek, do każdej włożyć plasterek cytryny i 3-4 rodzynki. Odstawić w chłodne miejsce na 2 dni.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Mar 14, 2002
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chłodnik litewski z botwiną, kwasem ogórkowym i ogórkami kiszonymi (bez ograniczeń)Kwas wigilijny (wegańska) Kwas chlebowy (wegańska & RAW) Kwas chlebowy 3 (wegańska) Chłodnik litewski z jajkiem (bez ograniczeń) Chłodnik litewski aromatyczny (lakto-wege) Kwas chlebowy z chrzanem (wegańska) Napój (kwas) z buraków (wegańska & RAW) Młode ziemniaki na sposób litewski (lakto-wege) Chłodnik litewski z ogórkiem i pomidorem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |