7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kremowa zupa jarzynowo-grzybowa ze świeżych maślaków lub prawdziwków
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osóbpęczek włoszczyzny
500 g maślaków lub prawdziwków 2 cebule 3 łyżki oleju do smażenia 1 łyżka mąki dla zagęszczenia sól pieprz pół szkl. śmietany jogurtowej natka Przygotowanie:Włoszczyznę umyć, pokroić, zalać wrzącą osoloną wodą. Ugotować wywar (ok. 1/2 godz.). Grzyby oczyścić, umyć, poszatkować. Cebulę obrać, opłukać, pokroić, wymieszać z grzybami, dodać olej, posolić, udusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.
Ugotowane warzywa przetrzeć przez sito, wymieszać z grzybami i wywarem, zagotować. Mąkę rozprowadzić kilkoma łyżkami wody, wlać do wywaru, zagotować. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem, dodać posiekaną natkę.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: May 3, 2002
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege)Pasztet grzybowy (ze świeżych grzybów) (wegańska) Kremowa zupa z pieczarek (lakto-wege) Sos grzybowy ze świeżych grzybów i warzyw (wegańska) Grzybowe wstążeczki - ze świeżymi grzybami i natką (wegańska) Zupa jarzynowa (wegańska) Zupa jarzynowa neapolitańska (lakto-wege) Zupa jarzynowo-ryżowa (wegańska) Zupa grzybowa z kaszą gryczaną (wegańska) Zupa grzybowa z tymiankiem i śmietaną (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |