7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kremowa zupa jarzynowo-grzybowa ze świeżych maślaków lub prawdziwków



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

pęczek włoszczyzny
500 g maślaków lub prawdziwków
2 cebule
3 łyżki oleju do smażenia
1 łyżka mąki dla zagęszczenia
sól
pieprz
pół szkl. śmietany jogurtowej
natka

Przygotowanie:

Włoszczyznę umyć, pokroić, zalać wrzącą osoloną wodą. Ugotować wywar (ok. 1/2 godz.). Grzyby oczyścić, umyć, poszatkować. Cebulę obrać, opłukać, pokroić, wymieszać z grzybami, dodać olej, posolić, udusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.

Ugotowane warzywa przetrzeć przez sito, wymieszać z grzybami i wywarem, zagotować. Mąkę rozprowadzić kilkoma łyżkami wody, wlać do wywaru, zagotować. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem, dodać posiekaną natkę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: May 3, 2002
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege)
Pasztet grzybowy (ze świeżych grzybów) (wegańska)
Kremowa zupa z pieczarek (lakto-wege)
Sos grzybowy ze świeżych grzybów i warzyw (wegańska)
Grzybowe wstążeczki - ze świeżymi grzybami i natką (wegańska)
Zupa jarzynowa (wegańska)
Zupa jarzynowa neapolitańska (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-ryżowa (wegańska)
Zupa grzybowa z kaszą gryczaną (wegańska)
Zupa grzybowa z tymiankiem i śmietaną (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas