7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Chińszczyzna wege - ryż z duszonymi warzywami i imbirem

Średnia ocena: [4.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ryż
sól

2 marchewki
1/4 kapusty pekińskiej
1 zielona papryka
ok. 10 cm kawałek pora
100 g pieczarek

1 łyżka oleju do smażenia
1 łyżka octu winnego
1 łyżeczka cukru brązowego (albo miodu)
0,5 łyżeczki imbiru
0,5 kostki bulionowej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej + 100 ml wody

Przygotowanie:

Obrać i pokroić w zapałkę marchewki. Pokroić kapustę, paprykę, pora i pieczarki. Podsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni jakieś 2-3 minuty. Dodać ocet winny, cukier brązowy i imbir. Rozdrobnić kostkę bulionową i posypać nią warzywa. Rozmieszać wodę z mąką i zalać tym warzywa. Poddusić chwilę. Podawać z ryżem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Dec 27, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: barbara nalepa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ryż z duszonymi warzywami (wegańska)
Chińszczyzna z makaronem lub ryżem (wegańska)
Nudle z kotletami sojowymi i warzywami - prawie jak chińszczyzna (wegańska)
Chińszczyzna z cytrynowo-pikantnym tofu i ryżem kokosowym (wegańska)
Fasolka wege - duszona z ziemniakami i pomidorami (wegańska)
Domowy wege bulion - wywar z warzyw z lubczykiem (wegańska)
Duszona cukinia z imbirem i czosnkiem (wegańska)
Kasza z imbirem, soczewicą i warzywami (wegańska)
Kapusta duszona z warzywami (wegańska)
Soczewica duszona z warzywami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas