7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Chińszczyzna wege - ryż z duszonymi warzywami i imbirem
Średnia ocena:
[4.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:ryż
sól 2 marchewki 1/4 kapusty pekińskiej 1 zielona papryka ok. 10 cm kawałek pora 100 g pieczarek 1 łyżka oleju do smażenia 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka cukru brązowego (albo miodu) 0,5 łyżeczki imbiru 0,5 kostki bulionowej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej + 100 ml wody Przygotowanie:Obrać i pokroić w zapałkę marchewki. Pokroić kapustę, paprykę, pora i pieczarki. Podsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni jakieś 2-3 minuty. Dodać ocet winny, cukier brązowy i imbir. Rozdrobnić kostkę bulionową i posypać nią warzywa. Rozmieszać wodę z mąką i zalać tym warzywa. Poddusić chwilę. Podawać z ryżem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Dec 27, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: barbara nalepa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ryż z duszonymi warzywami (wegańska)Chińszczyzna z makaronem lub ryżem (wegańska) Nudle z kotletami sojowymi i warzywami - prawie jak chińszczyzna (wegańska) Chińszczyzna z cytrynowo-pikantnym tofu i ryżem kokosowym (wegańska) Fasolka wege - duszona z ziemniakami i pomidorami (wegańska) Domowy wege bulion - wywar z warzyw z lubczykiem (wegańska) Duszona cukinia z imbirem i czosnkiem (wegańska) Kasza z imbirem, soczewicą i warzywami (wegańska) Kapusta duszona z warzywami (wegańska) Soczewica duszona z warzywami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |