7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki: dla 10 osób1/2 szkl. margaryny niskokalorycznej
3/4 szkl. cukru 1 szkl. pokrojonych suszonych daktyli łyżeczka olejku waniliowego 1 jajko 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody lukier: 3/4 szkl. brązowego cukru 1/5 szkl. cukru 6 łyżek margaryny niskokalorycznej, wysokogatunkowej 5 łyżek wiórków kokosowych Przygotowanie:Piekarnik nagrzać do 175 st.C. W misce wymieszać margarynę, cukier, pokrojone daktyle, trochę wody, olejek, jajko. odstawić. Do drugiej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Składniki z obu misek wymieszać. Masę przełożyć do natłuszczonej formy i piec 40 min.
Lukier: w rondlu na dużym ogniu zagotować wszystkie składniki do momentu, aż kropla płynu wrzucona do zimnej wody zmieni się w miękką kulkę. Lukrem posmarować placek.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Dec 19, 2001
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 12/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Śniadaniowe ciasto kokosowo-daktylowe (wegańska)Lukier (wegańska) Naleśnik/placek ryżowo-cebulowy z sosem kokosowym (wegańska) Muffinki cytrynowe z lukrem (wegańska) Oponki wegańskie z lukrem (wegańska) Smarowidło daktylowe / słód daktylowy (wegańska) Glazura (lukier) o smaku cytrynowym (ovo-wege) Ciasto marchewkowe z lukrem sezamowym (wegańska) Ciasto owsiano-daktylowe (wegańska) Ciasto daktylowe z orzechami (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |