7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Krążki selera w panierce z serem

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

4 selery korzeniowe
2 łyżki soku z cytryny
sól
pieprz
10 dkg mąki
2 jajka
7 łyżki bułki tartej
5 łyżek startego sera żółtego
4 łyżki oleju do smażenia

Przygotowanie:

Selery obrać, umyć, pokroić na plastry o średnicy 1 cm. W naczyniu zagotować wodę z sokiem z cytryny i solą. Plastry selera wrzucić do wrzątku i gotować 15 min.

Jajka rozmącić z bułką tartą, wymieszać z serem. Selera odcedzić, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, oprószyć mąką i panierować w przygotowanej mieszance.

Na patelni rozgrzać olej i smażyć selerowe krążki na złoty kolor. Następnie wyłożyć na papier kuchenny, by obciekły z tłuszczu.

Wskazówki i uwagi:

Gotowe krążki podawać z sosem pomidorowym, jajkami ugotowanymi na twardo.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-12-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Agnieszka Wostal
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Krążki selera z piekarnika (wegańska)
Krążki z cukinii z serem i orzechami (lakto-wege)
Smażony ser w sezamowej panierce (lakto-wege)
Kotlety z selera z żółtym serem (bez ograniczeń)
Puree z selera i ziemniaków z żółtym serem (lakto-wege)
Kotlety z selera przekładane żółtym serem (bez ograniczeń)
Krążki cebulowe! (bez ograniczeń)
Smażone krążki cebulowe (lakto-wege)
Smażone krążki cebuli (wegańska)
Zupa-krem zimowa z selerem naciowym, gruszką i serem pleśniowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas