7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa z awokado z ziemniakami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2-3 dojrzałe awokado
8 ziemniaków
2 duże pory
masło lub oliwa do smażenia
2 litry bulionu lub 2 litry wody + 4 kostki rosołowe
sól
przyprawy

Przygotowanie:

Pory pokroić, podsmażyć w dużym garnku na maśle lub oliwie tak, aby zrobiły się miękkie. Dodać wodę, bulion i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować przez 20-30 min.
Na końcu dodać rozgniecione widelcem awokado i doprawić do smaku.

Podawać np. z francuskim pieczywem i ostrym serem żółtym.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-12-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Katarzyna Nowak
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa szczawiowa z awokado (wegańska)
Zupa z rzodkiewek z ziemniakami (wegańska)
Zupa pieczarkowa z ziemniakami (wegańska)
Zupa ciecierzycowo-pomidorowa z awokado (prawie krem) (wegańska)
Lokro de papa - brazylijska zupa ziemniaczana z awokado (wegańska)
Zupa cebulowa z ziemniakami i natką (lakto-wege)
Zupa cebulowo-czosnkowa z ziemniakami (wegańska)
Zupa z soczewicy z ziemniakami i pomidorami (wegańska)
Zupa krem z marchwi i ziemniaków (lakto-wege)
Zupa z kalarepki z ziemniakami i bazylią (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas