 
				
			
			7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
		w tym 4933 wegańskich
|  napisz do nas  pomoc / FAQ | |
|  | 
|  puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union | 
 
	
		
		
			
			
				
			
			
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska Składniki:2-3 dojrzałe awokado
 8 ziemniaków 2 duże pory masło lub oliwa do smażenia 2 litry bulionu lub 2 litry wody + 4 kostki rosołowe sól przyprawy Przygotowanie:Pory pokroić, podsmażyć w dużym garnku na maśle lub oliwie tak, aby zrobiły się miękkie. Dodać wodę, bulion i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować przez 20-30 min.
 Na końcu dodać rozgniecione widelcem awokado i doprawić do smaku. Podawać np. z francuskim pieczywem i ostrym serem żółtym. 
		
			
		
		Nadesłał(a) Rena, 
		dnia: 2001-12-02 00:00:00.0 Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Katarzyna Nowak 
						Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
						zgłoś to administratorowi
					 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz | Podobne wg nazwy:Zupa szczawiowa z awokado (wegańska)Zupa z rzodkiewek z ziemniakami (wegańska) Zupa pieczarkowa z ziemniakami (wegańska) Zupa ciecierzycowo-pomidorowa z awokado (prawie krem) (wegańska) Lokro de papa - brazylijska zupa ziemniaczana z awokado (wegańska) Zupa cebulowa z ziemniakami i natką (lakto-wege) Zupa cebulowo-czosnkowa z ziemniakami (wegańska) Zupa z soczewicy z ziemniakami i pomidorami (wegańska) Zupa krem z marchwi i ziemniaków (lakto-wege) Zupa z kalarepki z ziemniakami i bazylią (lakto-wege) Ocenazamknij | 
| © 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |