7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Szpinak z fasolą Piękny Jaś

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

fasola Piękny Jaś
pomidor
por
kilka ząbków czosnku
6 listków świeżej szałwi

1/2 kg świeżego szpinaku
cebula
masło lub olej do smażenia
2 posiekane szalotki

Przygotowanie:

Namoczyć fasolę dzień wcześniej, ugotować z pokrojonym pomidorem, porem, czosnkiem i szałwią.

Szpinak pokroić z grubsza, udusić z cebulą na maśle lub oleju. Dodać fasolę (nie wlewać całego płynu jeśli jest go za dużo), do tego 2 posiekane szalotki i 2 ząbki zmiażdżonego czosnku, jeszcze chwilę poddusić.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Ela
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Całkiem dobre...zrezygnowałam tylko z pora i oczywiście zastąpiłam masło oliwą.
mammalin 2010-03-07 16:03:59.12

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Minestrone - zupa jarzynowa z fasolą Jaś i brokułami (wegańska)
Jarzynowa sałatka majonezowa mieszana (z fasolą "Jaś" i grzybami marynowanymi) (ovo-wege)
Zielony koktajl na piękne włosy (wegańska & RAW)
Pesto pasta z fasoli Jaś (wegańska)
Szpinak do kwadratu (lakto-wege)
Szpinak z groszkiem (wegańska)
Duszony szpinak (wegańska)
Szpinak po arabsku (wegańska)
Szpinak wspaniały (wegańska)
Podsmażany szpinak (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas