7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2,5 szklanki ugotowanej fasolki pinto (czerwono-brązowa, nakrapiana)
0,5 kg tofu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka cebuli w proszku lub starkowanej świeżej 1/4 łyżeczki czosnku w proszku 1 łyżka oleju 1 duża papryka zielona 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka sproszkowanego chili 1 łyżeczka soli Przygotowanie:Tofu, zanim przystąpimy do dalszych przygotowań, należy wcześniej zamrozić, odmrozić, odcisnąć i porwać na małe (ale nie za drobne) kawałki.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. W miseczce wymieszać 1/4 szklanki wody, sos sojowy, masło orzechowe, cebulę i czosnek w proszku. Tą miksturą polać kawałki tofu i pougniatac je tak, by cały sos został wchłonięty. Na małej blasze posmarowanej łyżką oleju rozłożyć równomiernie kawałki tofu. Piec 20 minut, przewrócić na drugą stronę i piec jeszcze 10 minut. W garnku, na łyżce oleju, podsmażyć lekko pokrojone w kostkę paprykę i cebulę oraz posiekany czosnek. Dodać ugotowaną fasolkę z wodą, kawałki tofu, sproszkowane chili i sól. Zagotować. Serwować. Smacznego.
Nadesłał(a) ~kasia-felicja,
dnia: Nov 5, 2001
Źródło/autor przepisu: "Tofu Cookery" napisana przez Louise Hagler
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pieczone tofu (wegańska)Soczewica smażona z tofu lub grzybami (wegańska) Smażona kapusta pekińska z tofu (wegańska) Chili z cukinią, czerwoną fasolą i tofu (wegańska) Chili con tofu (z dodatkiem gorzkiej czekolady) (wegańska) Prażny syr tofu (smażony ser tofu) (wegańska) Pieczone pomidory z tofu (wegańska) Quinoa ze smażoną marchewką, papryką i innymi warzywami (wegańska) Guacamole z papryką surową lub pieczoną (wegańska & RAW) Giardiniera - pieczona papryka w marynacie (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |