7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

8 ząbków czosnku
1/2 l mleka i tyle samo wody
2 łyżki margaryny i tyle samo mąki
2 jajka
sok z cytryny

Przygotowanie:

Czosnek obrać, umyć, posiekać na drobno lub rozgnieść, zagotować w mleku połączonym z wodą. Margarynę utrzeć z mąką. Gdy zupa będzie się gotowała, powoli dodawać utartą margarynę z mąką, ubijając zupę trzepaczką. Zdjąć z ognia i dalej ubijać z żółtkami, uprzednio rozbitymi z kilkoma kroplami soku cytrynowego. Gdy zupa będzie dokładnie rozbita, dalej ubijać z białkami.

Wskazówki i uwagi:

Zupa czosnkowa jest delikatna w smaku, można ją podawać z groszkiem ptysiowym.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - wydanie specjalne "Jedzmy zdrowo"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa czosnkowa 5 (lakto-wege)
Zupa czosnkowa 4 (bez ograniczeń)
Zupa czosnkowa po portugalsku (ovo-wege)
Zupa czosnkowa z koncentratem (wegańska)
Zupa cebulowo-czosnkowa z ziemniakami (wegańska)
Zupa fasolowa z grzankami czosnkowymi we włoskim stylu (lakto-wege)
Zupa cebulowa lub czosnkowa (czeskawiczka) zapiekana w kokilkach (lakto-wege)
Hiszpańska zupa pomidorowa z grzankami czosnkowymi (lakto-wege)
Zupa prowansalska czosnkowa z goździkami i winem (ovo-wege)
Zupa czosnkowa zaciągana żółtkami (na grypę) (ovo-wege)
Zupa czosnkowa na mleku, zaciągnięta jajkiem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas