
7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
w tym 4924 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:5 łyżek nasion kolendry
3 łyżki nasion kuminu :-) 2,5 łyżki nasion pieprzu ziarnistego 2,5 łyżki nasion czarnego kardamonu 1,5 łyżki nasion zielonego kardamonu 5 cm kory cynamonowca 4-5 goździków 1/3 gałki muszkatołowej Przygotowanie:Na lekko rozgrzaną patelnię wsypać kolendrę i kumin. Mieszając podgrzać aż zacznie się wydobywać wspaniały aromat. Uwaga - łatwo jest je przypalić.
Nasiona wysypać na talerz, poczekać aż ostygną. Przesypać do młynka do kawy (ja używam elektrycznego), włożyć wszystkie składniki i zmielić. Jeśli trzeba, to mielenie rozłożyć na kilka etapów. Wskazówki i uwagi:Przechowywać w szczelnym słoiku.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupka krem z kukurydzy ze śmietaną i garam masala (lakto-wege)Garam masala - "gorąca mieszanka" przypraw (wegańska) Kotleciki z soczewicy z garam masalą (ovo-wege) Chana masala (z ciecierzycy i ziemniaków) (wegańska) Groch w sosie masala (bynajmniej nie sound system;) (wegańska) Chai Masala - indyjski przepis na rozgrzewającą herbatę (wegańska) Indyjska mieszanka przypraw (masala) prażona na ghee/maśle (lakto-wege) Nowości:Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege) Ostra soczewica na pomidorach (wegańska) Indyjski miszmasz z batatem (wegańska) Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska) Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege) Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska) Hawajska surówka (wegańska) Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska) Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |