7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ciasto "przełożone" jabłkami i budyniem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

margaryna
1 szkl. cukru kryształu
5 łyżek wody
2,5 szkl. mąki
5 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki oleju

2 budynie śmietankowe
1 litr mleka
1,5 kg jabłek (kwaśnych)

Przygotowanie:

Margarynę zagotować z cukrem i 5 łyżkami wody. Gdy masa wystygnie, dodać mąkę, jajka, proszek do pieczenia i olej.

Obrać jabłka, pokroić je w plastry i położyć na 1/2 części ciasta. Ugotować budynie. Gorącym budyniem zalać jabłka. Na to położyć drugą część ciasta. Piec ok.40 min. w 180 st. C (ja piekę trochę dłużej).
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-10-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Anna Siudakiewicz
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

bardzo dobre ciasto polecam:)
autor anonimowy 2008-02-29 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Placek z jabłkami i budyniem (wegańska)
ciasto z budyniem "rafaello" (lakto-wege)
Wegańskie ciasto z budyniem i galaretką (wegańska)
Ciasto owsiane z jabłkami (wegańska+miód)
Ciasto ucierane z jabłkami (bez ograniczeń)
Ciasto cynamonowe z jabłkami (wegańska)
Jabłecznik / ciasto z jabłkami (wegańska)
Ciasto greckie z orzechami i jabłkami (ovo-wege)
Ciasto amarantusowe z jabłkami (sypane) (lakto-wege)
Pyszne ciasto z jabłkami i bakaliami (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas