7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 garście mąki pszennej razowej (może być też trochę innych mąk)
woda
sól (kamienna)

Przygotowanie:

Wyrobić w misce ciasto do konsystencji plasteliny. Lepić palcami niewielkie kluseczki i wrzucać do gotującej się zupy (np. jarzynowej klarownej) ewentualnie do wrzącej wody. Pogotować kilka minut.
Nadesłał(a) syla, dnia: 2001-10-19 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zacierki (wegańska)
Zupa-krem z groszkiem i zacierkami (ovo-wege)
Zupa dyniowa z zacierkami, zaprawiana mlekiem (bez ograniczeń)

Nowości:

Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)
Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege)
Ostra soczewica na pomidorach (wegańska)
Indyjski miszmasz z batatem (wegańska)
Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska)
Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege)
Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska)
Hawajska surówka (wegańska)
Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska)
Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas