
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 słoiki ogórków konserwowych (np. Krakusa)
1 łyżeczka ostrego chilli (ja używam 2-3, ale zalecam rozwagę, chyba że nie chcecie, coby inni podjadali ;) 1 łyżka kuminu 2 łyżki czerwonej słodkiej papryki opakowanie kolendry duża główka czosnku 3-4 łyżki octu Przygotowanie:
Zalewę z ogórków wlać do garnka. Dodać przyprawy, posiekany (lub zmiksowany) czosnek i ocet, zagotować.
Ogórki pokroić wzdłuż i ściśle ułożyć w słoiku. Zalać zalewą. Czekać - po trzech dniach można podjadać, a po 7, jeśli coś zostanie, będą gotowe! Wskazówki i uwagi:Krakusy, bo mnie najbardziej smakują. Jedyne ryzyko, to żeby ogórki nie zrobiły się kapcie. Krakusy się nie robią.
Nadesłał(a) pat,
dnia: Sep 30, 2001
Źródło/autor przepisu: Marek Drabik, gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ogórki konserwowe (wegańska)Ogórki na ostro - w papryce (na zimę) (wegańska) Ogórki konserwowe powalające na kolana (wegańska) Fasolka z konserwowym groszkiem w pomidorach na ostro (wegańska) Sos Ragu przerobiony na wege (wegańska) Ogórki małosolne (wegańska) Kiszone ogórki (wegańska) Przerobiona czekolada z płatkami róży i ziarnkami kardamonu (wegańska) Ogórki w zalewie curry (wegańska) Ogórki małosolne z chrzanem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |