7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:9 jaj
9 czubatych łyżek cukru 9 czubatych łyżek kaszy manny 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 - 3/4 l mleka Przygotowanie:Standardowy biszkopt: ubić żółtka z połową cukru, potem
białka z resztą cukru. Wszystko delikatnie wymieszać z kaszką i cukrem waniliowym. Upiec na złoto (ok. godziny). Do gorącego wlać mleko i zaczekać aż biszkopt wszystko "wypije" (ok. 30 min) - wtedy sobie ciut wystygnie. Wskazówki i uwagi:Podawać nawet ciepły z konfiturami :))) Wersja wykwintniejsza: z konfiturą i bitą śmietaną.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Sep 16, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Castle
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Mus z kaszy manny (bez ograniczeń)Ciasteczka karo z kaszy manny (wegańska) Romby - kluski z kaszy manny (wegańska) Budyń z kaszy manny i twarogu (bez ograniczeń) Budyń grysikowy (z kaszy manny) (bez ograniczeń) Trufle kokosowe z kaszy manny (wegańska) Lekkie ciasto z kaszy manny z daktylami i makiem (lakto-wege) Waniliowy pudding z kaszy manny i budyniu (wegańska) Halawa - słodki deser z kaszy manny (lakto-wege) Budyń z kaszy jaglanej na mleku kokosowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |