7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Biszkopt deserowy z kaszy manny nasączany mlekiem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

9 jaj
9 czubatych łyżek cukru
9 czubatych łyżek kaszy manny
1 opakowanie cukru waniliowego
1/2 - 3/4 l mleka

Przygotowanie:

Standardowy biszkopt: ubić żółtka z połową cukru, potem
białka z resztą cukru. Wszystko delikatnie wymieszać z kaszką i cukrem waniliowym.

Upiec na złoto (ok. godziny). Do gorącego wlać mleko i zaczekać aż biszkopt wszystko "wypije" (ok. 30 min) - wtedy sobie ciut wystygnie.

Wskazówki i uwagi:

Podawać nawet ciepły z konfiturami :))) Wersja wykwintniejsza: z konfiturą i bitą śmietaną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Sep 16, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Castle
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Mus z kaszy manny (bez ograniczeń)
Ciasteczka karo z kaszy manny (wegańska)
Romby - kluski z kaszy manny (wegańska)
Budyń z kaszy manny i twarogu (bez ograniczeń)
Budyń grysikowy (z kaszy manny) (bez ograniczeń)
Trufle kokosowe z kaszy manny (wegańska)
Lekkie ciasto z kaszy manny z daktylami i makiem (lakto-wege)
Waniliowy pudding z kaszy manny i budyniu (wegańska)
Halawa - słodki deser z kaszy manny (lakto-wege)
Budyń z kaszy jaglanej na mleku kokosowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas