7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kremowa zupa szpinakowa z sokiem z cytryny



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

50 g włoszczyzny bez kapusty
50 g szpinaku
łyżeczka mąki pszennej
50 ml mleka
łyżeczka oleju sojowego
łyżka soku z cytryny

Przygotowanie:

Włoszczyznę pokroić i ugotować wywar.

Włoszczyznę przetrzeć. Szpinak zemleć w maszynce. Włoszczyznę i szpinak dodać do wywaru. Sporządzić zawiesinę z mleka i mąki, podprawić nią zupę i zagotować. Do ugotowanej zupy dodać olej. Doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-08-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 8/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa grzybowa delikatnie zakwaszona sokiem z cytryny (lakto-wege)
Chłodnik paprykowo-ogórkowy z sokiem z cytryny i pomarańczy (wegańska & RAW)
Kremowa zupa z pieczarek (lakto-wege)
Zupa ryżowa z cytryną (lakto-wege)
Lassi - indyjski chłodzący napój jogurtowy z sokiem z cytryny lub owocami (lakto-wege)
Zupa cieciorkowa z sokiem warzywnym (wegańska)
Zupa kalafiorowa z cytryną, zabielana (lakto-wege)
Zupa szpinakowa z lubczykiem (wegańska)
Kremowa zupa pieczarkowa z serem topionym i pleśniowym (lakto-wege)
Kremowa zupa z cukini i ziemniaków z dodatkiem czosnku (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas