7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fasolka szparagowa w słoikach

Aga: "Wychodzi super, ja ją tylko potem podgrzewam i robię z tartą bułeczką. Mniam :-))"



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

fasolka szparagowa
na 1 litr wody:
- czubata łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki cukru
kilka ziarenek kwasku cytrynowego na słoik

Przygotowanie:

Sparzoną w dużej ilości wody (na 1 litr wody czubata łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki cukru) fasolkę nakładaj ciasno i pionowo w słoiki i zalej wywarem, w którym ją gotowałaś (parzyłaś). Na wierzch wsyp kilka ziaren kwasku cytrynowego i zakręć :-))

Gotowanie: w 1-szym dniu 1 godzinę, w 2-gim dniu 45 min.
Nadesłał(a) pat, dnia: Aug 12, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Aga
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

nie każdy ma szybkowar...
~mira Aug 6, 2013

prawda, tylko po co tyle razy gotować?. Wystarczy słoiki włożyć w szybkowar. To tak jak autoklaw!
~faja Sep 2, 2004

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka szparagowa ze śmietaną (lakto-wege)
Omlet z fasolką szparagową (ovo-wege)
Fasolka szparagowa (weki) (wegańska)
Fasolka szparagowa z czosnkiem i fetą (lakto-wege)
Sałatka nicejska z fasolką szparagową (ovo-wege)
Sałatka z fasolki szparagowej z ziemniakami (bez ograniczeń)
Fasolka szparagowa w szpinaku z dodatkami (wegańska)
Gulasz z fasolki szparagowej z papryką (lakto-wege)
Ostra fasolka szparagowa z migdałami (wegańska)
Fasolka szparagowa z miętową oliwą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas