7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa bananowa - przepis amazoński

Średnia ocena: [2.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [4]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

banan
gorąca woda
rodzynki
szczypta cynamonu

Przygotowanie:

Banana rozgnieść w miseczce. Zalać gorącą wodą. Można dodać wcześniej namoczone rodzynki i szczyptę cynamonu.

Smacznego! ;o)))
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jul 15, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: Wilma
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Jak dla mnie kompletna porażka. Banan zalany gorącą wodą smakuje jak banan zalany gorącą wodą, nic więcej. Szkoda bananów.
Inon Jul 14, 2012

Do rozgniecionego banana dodać pestki słonecznika i dopiero zalać wrzątkiem, no a ciąg dalszy jak w przepisie - jeszcze lepsze :)
~edc Jul 21, 2009

to naprawdę można jeść i jest bananowo smaczne! woda miesza się z bananem i nie czuć wody!(musi byc dojrzały! podejrzewam , ze z takim świeżutkim bananem zupka by nie wyszła). to trochę jak chińska zupka. obieramy banana wrzucamy do miseczki i dziabiemy widelcem zalewamy wrzątkiem i mieszamy + cynamon + co kto chce i jemy!ja dałam tak niewiele wody, tak żeby zakryło banana i jeszcze ciut.
żeby się najeść to radzę dać co najmniej 2 banany na miseczkę.
za 1kg takich bananów dojrzałych, czyli w małe brązowe piegi na bazarku dałam 2 zł (8 bananów) tania słodka mega szybka wyżerka.

będę stosować na wycieczkach:D zamiast zalewać chemie w kubku będę zalewać w kubku banana pod namiotem :D
MEDeah Oct 29, 2008

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa bananowo-czekoladowa (wegańska)
Zupa bananowa z brzoskwinią lub mango i wiórkami kokosowymi (lakto-wege)
Gofry - precyzyjny przepis (bez ograniczeń)
Chleb - przepis uniwersalny (wegańska)
Gazpacho - przepis ogólny (wegańska)
Adżika (przepis od Niny z Moskwy) (wegańska)
Pasztet z cukinii - przepis babci (bez ograniczeń)
Sałatka z dyni - przepis bazowy (wegańska)
Amarantus, gotowanie - przepis podstawowy (wegańska)
Gotowanie szparagów - przepis podstawowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas