7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

szklanka suchej pszenicy (orkisz najlepiej) namoczona przez noc i ugotowana do miękkości (to pewnie wyjdą 2 szklanki ugotowanej)
pęczek marchwi
kalafior
brokuł
sól
oliwa

Przygotowanie:

Postępowanie podobne jak przy Trzech kolorach: pokrojoną marchewę, kalafiora i brokuła na oliwę, gdy już będą miększe, wrzucić pszenicę i wymieszać, chwilę potrzymać na ogniu. I gotowe. Bardzo ciekawy smak ma toto. No i ładnie się prezentuje.

Wskazówki i uwagi:

Takie cos można zalać wywarem jarzynowym lub wrzątkiem, pogotowac z 10 min jeszcze, przyprawić czosnkiem, pieprzem lub ziołami, zabielić mąką pszenną razową z wodą i wychodzi pyszna zupa - właśnie taką dzisiaj mam :-))
aha i posypac czymś zielonym koniecznie, no i płatkami drożdżowymi na talerzu też można
Nadesłał(a) magda firlit, dnia: Jun 28, 2001
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Trzy kolory (wegańska)
Koktajl 3 kolory (wegańska & RAW)
Tarta "trzy śliwki" (bez ograniczeń)
Pasta "Trzy ziarna" (wegańska)
Pszenica z truskawkami (lakto-wege)
"Tatar" z pszenicy (wegańska)
Kalafior z pszenicą (wegańska)
Faszerowane jajka w trzech kolorach (ovo-wege)
Deser z pszenicy z bakaliami (wegańska)
Pszenica z jabłuszkiem i bakaliami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas