7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pesto szczawiowe do makaronu

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

4 kubki posiekanych liści szczawiu bez żyłek
1/3 kubka parmezanu startego
1/3 kubka natki pietruszki
1/4 kubka orzeszków piniowych (dałam przyrumienione migdały w płatkach)
2 ząbki czosnku (jak kto lubi)
1/2 łyżeczki soli
1/4 kubka oliwy, najlepiej extra vergine

Przygotowanie:

Szczaw zmiksować. Zmielić pozostałe składniki, dodać szczaw, wychodzi gęsta zielona pasta. Wymieszać 3/4 kubka pesto szczawiowego i 2/3 kubka gorącej wody.

Do tego makaron al dente ("na ząb", czyli nie za miękko), wymieszać i jest super makaron zielony.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-06-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: B.Z.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron na zielono - z bobem i pesto (wegańska)
Makaron razowy z sojowym pesto (wegańska)
Pesto (wegańska)
Zupa szczawiowa z jajkiem (bez ograniczeń)
Chłodnik szczawiowy z ryżem (bez ograniczeń)
Chłodnik szczawiowy na serwatce (bez ograniczeń)
Zupa szczawiowa z tofu (wegańska)
Zupa szczawiowa z awokado (wegańska)
Zupa szczawiowa z ryżem (wegańska)
Zupa szczawiowa z puree i jajkami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas