7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Naleśniki z truskawkami zasmażane na maśle



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

naleśniki (mleko, jajko, mąka, sól + olej do smażenia)
truskawki
cukier
cukier waniliowy
masło
śmietana do polania

Przygotowanie:

Truskawki opłukać, rozgnieść widelcem, dać cukier, troszkę cukru waniliowego, parę łyżek śmietany i dobrze wymieszać. Masę wpakować w naleśniki, zrobić trójkąty, odsmażyć na masełku i podawać polane śmietaną!
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-06-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: kasiek
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

trochę spóźniony koment :) sezon truskawkowy trwa za krótko!!! a naleśniki mmmm...przepychota
~Kaśka 2007-07-16 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Naleśniki pomarańczowe z duszonymi truskawkami (bez ograniczeń)
Zasmażana młoda kapusta (lakto-wege)
Brukiew zasmażana "kuloch" (lakto-wege)
Zasmażana kapusta kiszona (wegańska)
Buraczki zasmażane z cebulką, do obiadu (wegańska)
Jabłka zasmażane w panierce z płatków (wegańska)
Masło grzybowe (lakto-wege)
Kapusta na maśle (lakto-wege)
Masło szpinakowe (lakto-wege)
Masło orzechowe 4 (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas