7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałata szczypiorkowa z majonezem

Systematyczne spożywanie szczypiorku wiosną pomaga sprawniej usunąć wyczerpanie wiosenne. Kuracja szczypiorkowa sprzyja urodzie: ma korzystny wpływ na zdrowie, porost włosów i paznokci, poprawia wygląd cery.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

1,5 szklanki siekanego szczypiorku
0,5 szklanki rozdrobnionych liści sałaty albo kapusty pekińskiej
sól
pieprz
kilka łyżek niskokalorycznego majonezu

Przygotowanie:

Siekany szczypiorek i sałatę lub kapustę pekińską solimy, posypujemy do smaku pieprzem. Całość mieszamy w salaterce z majonezem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-05-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 5/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałata z kukurydzą, pomidorami i szczypiorkowym winegretem (wegańska & RAW)
Risotto szczypiorkowe (wegańska)
Jajeczno-szczypiorkowa pasta do chleba (bez ograniczeń)
Jajka z majonezem i kukurydzą (ovo-wege)
Sałatka owocowa z majonezem (bez ograniczeń)
Sałatka: brokuły z rodzynkami i majonezem (ovo-wege)
Kalafior po sułtańsku - z bakaliami i majonezem (ovo-wege)
Pasta z kaszy gryczanej i majonezu (ovo-wege)
Sałatka marchewkowa z majonezem i czosnkiem (bez ograniczeń)
Pasta z suszonych pomidorów z majonezem (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas