7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa z pokrzywy ze szczypiorkiem i grzankami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

200 g młodych pokrzyw
1/2 łyżeczki margaryny
1/4 cebuli
1 łyżeczka mąki pszennej
1/4 l bulionu
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
1 łyżeczka szczypiorku
1 kromka chleba pełnoziarnistego razowego

Przygotowanie:

Pokrzywę umyć, zemleć i podsmażyć na tłuszczu.

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Następnie wymieszać ją z mąką, lekko zrumienić i dodać bulion, gotować 10 min. Dodać pokrzywę, zupę doprawić przyprawami i szczypiorkiem.

Z chleba zrobić w piekarniku grzanki i tuż przed podaniem dodać do zupy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-05-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 5/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem z pokrzywy (wegańska)
Zupa z młodej pokrzywy (lakto-wege)
Zupa-krem z dyni ze szczypiorkiem i pestkami (lakto-wege)
Zupa pieczarkowa z grzankami (lakto-wege)
Zupa pomidorowa z grzankami (bez ograniczeń)
Zupa cebulowa z grzankami (bez ograniczeń)
Zupa z kabaczków z grzankami (wegańska)
Zupa cebulowo-chlebowa z grzankami (lakto-wege)
Zupa-krem z bakłażanów z grzankami (lakto-wege)
Zupa-krem z marchewki z grzankami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas