7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa grzybowa z tymiankiem i śmietaną



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

400 g grzybów
2 posiekane szalotki
olej roślinny
1 łyżeczka tymianku
7 dl wywaru z warzyw
250 ml śmietanki sojowej (np. Provamel) lub zwykłej

Przygotowanie:

Grzyby oczyścić i pokroić w bardzo cieniutkie plasterki. Szalotki posiekać, lekko podsmażyć na oleju (ok. 5 min.), dodać grzyby i smażyć przez następne 5 min. Dodać tymianek oraz wywar z warzyw i gotować powstałą zupę przez ok. 15 min.

Wymieszać zupę, dodać śmietankę podgrzewając potrawę (nie można dopuścić do ponownego zagotowania).
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-04-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka Provamelu
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos grzybowy na zasmażce i śmietanie (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege)
Zupa z topionego sera z tymiankiem (lakto-wege)
Zupa grzybowa z kaszą gryczaną (wegańska)
Zupa grzybowa z zielonym groszkiem (wegańska)
Zupa-krem z marchewki z imbirem, jogurtem i tymiankiem (lakto-wege)
Zupa z soczewicy z marchewką, pomidorem i tymiankiem (bez ograniczeń)
Prosta zupa-krem ziemniaczano-porowa z tymiankiem (wegańska)
Zupa grzybowa delikatnie zakwaszona sokiem z cytryny (lakto-wege)
Zupa grzybowa na wodzie (bez bulionu) (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas