7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pascha waniliowa



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 kg tlustego twarogu
20 dag masla
1 pojemniczek smietanki (12%)
30 dag cukru pudru (własciwie wedlug mnie krysztal smakuje lepiej, ale sie
dlugo uciera)
6 zoltek
wanilia
rodzynki (ok. 10 dag)
migdaly (j.w.)
ewentualnie jakies owoce z puszki do przybrania

Przygotowanie:

Ser trzeba zmielic porzadnie (albo kupic juz taki przemielony- ja tak przewaznie robie). Rodzynki umyc, migdaly sparzyc, obrac i posiekac.
Smietanke zagotowac z wanilia (lub cukrem waniliowym). Utrzec zoltka z cukrem. Dodac smietanke i podgrzac (duzo mieszac i nie gotowac). Odstawic do przestudzenia (wyjac wanilie). Nastepnie dodac maslo, twarog i bakalie.
Wymieszac. Calosc przelozyc do specjalnej formy z dziurkami, wylozonej wlgotna zlozona gaza lub zawinac na durszlaku w lniana (ewentualnie
bawelniana tez moze byc) sciereczke, obciazyc talerzem i wstawic do lodowki na 12 godzin. Potem wyjac, przybrac owocami i bakaliami i jesc! Nie przejmuj sie, jesli masa serowa jest rzadka przed wlaniem do formy, jeszcze przez te 12 godz. zgestnieje!
Nadesłał(a) Rena, dnia: Apr 11, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: natinati@wp.pl (natinati)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Trzymajcie kciuki, siedzi na balkonie, oby wyszła!
psychogirl Mar 30, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

pascha (bez ograniczeń)
Sos waniliowy (bez ograniczeń)
Babeczki waniliowe (bez ograniczeń)
Gofry waniliowe (bez ograniczeń)
Ciasteczka waniliowe w czekoladzie (lakto-wege)
Szybki banan waniliowy (lakto-wege)
Sos waniliowo-owocowy (ovo-wege)
Ciasto waniliowe z czekoladą (ovo-wege)
Gruszki w sosie waniliowym (bez ograniczeń)
Jabłko w sosie waniliowym (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas