
7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
w tym 4924 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:120 g masła
3 żółtka 120 g mąki (najlepiej krupczatki) 200 g mielonych orzechów włoskich (może być mieszanka z laskowymi) 1 listek andrut lub opłatki pokrywa: 3 białka 80 g cukru pudru Przygotowanie:Żółtka utrzeć dokładnie z cukrem pudrem, dodając po trochu masło. Do utartej masy dodać zmielone orzechy i przesianą mąkę, wyrobić ciasto. Na wysmarowanej masłem tosrtownicy ułożyć płatek andruta lub opłatki i na nich równomiernie rozłożyć ciasto. Białka ubić na sztywną pianę dodając cukier puder. Pianą pokryć ciasto. Włożyć do dobrze nagrzanego piekarnika i piec w temp. 200 stopni. Ozdobić mazurek w/g własnego uznania.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Mar 25, 2001
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 4/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Mazurek czekoladowy z bakaliami (wegańska)Kruchy mazurek z kremem kajmakowym i powidłami (lakto-wege) Mazurek, w którym główną rolę grają daktyle (ovo-wege) Mazurek z płatków owsianych z masą bakaliową (wegańska) Mazurek figowo-pomarańczowy (lub daktylowo-pomarańczowy) (wegańska) Mazurek daktylowo-pomarańczowy na kruchym cieście (wegański) (wegańska) Nowości:Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege) Ostra soczewica na pomidorach (wegańska) Indyjski miszmasz z batatem (wegańska) Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska) Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege) Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska) Hawajska surówka (wegańska) Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska) Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~amatorka mazurków Apr 8, 2004