7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos witaminowy - jajeczny z zieleniną i chrzanem

Sos do polania jajek na twardo.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

3 jajka
6 łyżek oleju
sok z cytryny
0,5 szkl. niskotłuszczowej śmietany
pęczek szczypiorku
pęczek natki pietruszki
0,5 łyżki świeżo utartego chrzanu
sól
odrobina cukru pudru

Przygotowanie:

Gotowane żółtka z 3 jajek utrzeć, dodając olej, sok z cytryny i śmietanę. Wymieszać z drobno pokrojonym szczypiorkiem i natką, chrzanem oraz drobno pokrojonymi białkami. Przyprawić solą i cukrem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 4/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos cebulowy z zieleniną (wegańska)
Zapiekanka warzywna z sosem jajecznym (ovo-wege)
Bób na zimno (w sosie czosnkowym z zieleniną) (wegańska)
Afrykańskie plantany (banany skrobiowe) w sosie pomidorowo-jajecznym (ovo-wege)
Sałatka z buraków a'la Gellert - z chrzanem i sosem z ogórkiem kiszonym (ovo-wege)
Witaminowy przecier z rokitnika (do słoików) (wegańska)
Kotleciki jajeczne (ovo-wege)
Kotlety jajeczne (ovo-wege)
Chrzan w śmietanie (lakto-wege)
Chrzan z burakami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas