
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:4 l mleka
1 mały jogurt naturalny Przygotowanie:
Mleko przegotować i ostudzić do temp. ok. 35-40 stopni. Łatwo to sprawdzić wkładając palec do mleka i licząc do 10. Mleko powinno być mocno ciepłe, ale nie powinno parzyć.
Do takiego mleka wlać jogurt, zamieszać i pozostawić w ciepłym miejscu. Po kilku godzinkach otrzymamy 4 l smacznego, gęstego jogurtu. Wskazówki i uwagi:Tak naprawdę to małe pudełko jogurtu wystarczy także na 10 l mleka i więcej, jeśli jest dostatecznie ciepło, aby kolonie jogurtu mogły się szybko rozmnożyć.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Feb 22, 2001
Źródło/autor przepisu: "Wegetarianizm po mistrzowsku. Kuchnia indyjska", Rati Manjari dasi, Ewa Kmiecik, Wrocław 1997
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Domowy jogurt (lakto-wege)Jogurt domowy, naturalny lub owocowy (lakto-wege) Jogurt 1 (lakto-wege) Jogurt 3 (lakto-wege) Jogurt 2 (lakto-wege) Jogurt po bośniacku (lakto-wege) Cynamonowy jogurt (lakto-wege) Jogurt czekoladowy z pomarańczą (lakto-wege) Jogurt z czereśniami i jagodami (lakto-wege) Jogurt z tofu jedwabistego (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |