
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:80 gr masła
80 gr gorzkiej czekolady 330 gr cukru 3 jajka 100 gr mąki Przygotowanie:
Rozgrzać piec do 180 st. C/350F. Blachę wysmarować masłem.
W średnim garnku na małym ogniu rozpuścić masło z czekoladą, zdjąć z ognia, dodać cukier i jajka, dobrze wymieszać widelcem, dodać mąkę, wymieszać, aż nie będzie widać mąki, przelać do formy, piec 35 minut lub aż do momentu, gdy ciasto się lekko wzniesie i zacznie pękać, a na powierzchni zrobi się cienka skorupka. Ostudzić w blasze 15-20 minut, kroić na kwadraty, podawać ciepłe, najlepiej z lodami. Brownies powinny się mazać i wyglądać w środku jak nieupieczone ciasto. Nie należny ich przepiec, bo będą niedobre. Wskazówki i uwagi:Brownies piecze się w kwadratowych lub prostokątnych blachach. Moja
blacha ma 20 cm x 20 cm x 4 cm.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Feb 1, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Magdalena Bassett
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~oliv Jan 21, 2016