7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 4 osób300 g marchwi
sól cukier łyżka margaryny łyżeczka mąki szkl. mleka żółtko gałka muszkatołowa Przygotowanie:Marchew umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą, osoloną wodą z dodatkiem cukru oraz łyżeczką margaryny, ugotować pod przykryciem do miękkości i pokrajać w kostkę.
Resztę margaryny stopić, dodać mąkę, lekko podsmażyć, rozprowadzić zasmażkę zimnym mlekiem, zagotować. Dodać do marchwi, wymieszać i poddusić. Żółtko rozetrzeć z łyżką sosu i połączyć z potrawą. Doprawić do smaku solą oraz gałką muszkatołową.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Jan 23, 2001
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 2/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Soja z pieczarkami w sosie beszamelowym (wegańska)Marchew z porem i imbirem (sos) (wegańska) Marchew po mazursku (duszona w sosie mlecznym) (wegańska) Warzywa (ziemniaki, marchew, papryka) w sosie curry-kokos (wegańska) Marchew z jarzynami (lakto-wege) marchew glazurowana (bez ograniczeń) Marchew na ciepło (wegańska) Zapiekanka przykryta beszamelowo-brukselkową pierzyną (wegańska) Marchew smażona z czosnkiem (wegańska) Marchew duszona z cebulą (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |