7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Marchew w sosie beszamelowym



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

300 g marchwi
sól
cukier
łyżka margaryny
łyżeczka mąki
szkl. mleka
żółtko
gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Marchew umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą, osoloną wodą z dodatkiem cukru oraz łyżeczką margaryny, ugotować pod przykryciem do miękkości i pokrajać w kostkę.

Resztę margaryny stopić, dodać mąkę, lekko podsmażyć, rozprowadzić zasmażkę zimnym mlekiem, zagotować. Dodać do marchwi, wymieszać i poddusić. Żółtko rozetrzeć z łyżką sosu i połączyć z potrawą. Doprawić do smaku solą oraz gałką muszkatołową.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jan 23, 2001
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 2/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Soja z pieczarkami w sosie beszamelowym (wegańska)
Marchew z porem i imbirem (sos) (wegańska)
Marchew po mazursku (duszona w sosie mlecznym) (wegańska)
Warzywa (ziemniaki, marchew, papryka) w sosie curry-kokos (wegańska)
Marchew z jarzynami (lakto-wege)
marchew glazurowana (bez ograniczeń)
Marchew na ciepło (wegańska)
Zapiekanka przykryta beszamelowo-brukselkową pierzyną (wegańska)
Marchew smażona z czosnkiem (wegańska)
Marchew duszona z cebulą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas