7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa cytrynowa zabielana mlekiem



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

20 g cytryny
50 g włoszczyzny bez kapusty
5 g mąki pszennej
50 ml mleka
10 g natki do przyozdobienia

Przygotowanie:

Z oczyszczonej i rozdrobnionej włoszczyzny ugotować wywar.
Sporządzić zawiesinę z mąki i mleka, rozprowadzić gorącym wywarem, dodać do wrzącej zupy. Z cytryny wycisnąć sok i dodać do zupy. Przed podaniem posypać natką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 8, 2001
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 2/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Botwinka zabielana mlekiem (lakto-wege)
Krupnik wiosenny (zabielany mlekiem) (lakto-wege)
Zupa kalafiorowa z cytryną, zabielana (lakto-wege)
Zupa szpinakowa z czosnkiem, zabielana (lakto-wege)
Zupa-krem kalafiorowa zabielana (lakto-wege)
Zabielana zupa z brokuła i soczewicy (lakto-wege)
Zabielana zupa kremówka z cukinii i ziemniaków (lakto-wege)
Zupa ziemniaczano-szczawiowa (krem zabielany) (lakto-wege)
Zupa krem z selera naciowego i marchewki, zabielana (bez ograniczeń)
Zupa krem z groszku zielonego i włoszczyzny, zabielana (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas