7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa cytrynowa (Argolemono soupa) z ryżem

Świetna zupa rodem z Grecji podawana na gorąco.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

80g ryżu
1,5 l bulionu lub wywaru z warzyw
2 jajka
sok z cytryny

Przygotowanie:

1. Dobrze wypłukany ryż ugotować w bulionie (1 litr) do miękkości.
2. Oddzielić żółtka od białek.
3. Z białek ubić sztywną pianę, dodawać żółtka i ubijać w dalszym ciągu; wlać sok z cytryny i ubijając wlewać powoli pół szklanki wystudzonego bulionu.
4. Wlać wszystko do naczynia z zupą i mieszając podgrzać (nie gotować).

Podawać na gorąco.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-05-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przerobiony przepis z Archiwum kulinarnego Eryka (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

według mnie jak wlejesz te jajka do goracej zupy to juz nie beada surowe
morango 2012-03-18 09:21:18.511

ale tu są surowe jajka? nie można tego zagotować?
~asia 2012-03-17 13:25:10.266

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa cytrynowa z orzechami włoskimi (lakto-wege)
Zupa cytrynowa zabielana mlekiem (lakto-wege)
Zupa cytrynowa z płatkami ryżowymi (lakto-wege)
Chińszczyzna z cytrynowo-pikantnym tofu i ryżem kokosowym (wegańska)
Zupa nic z ryżem (bez ograniczeń)
Zupa warzywna z ryżem (wegańska)
Zupa z soczewicy i ryżu (wegańska)
Zupa szczawiowa z ryżem (wegańska)
Sałatka z soczewicy i ryżu z pomidorami, ogórkami i sosem cytrynowo-czosnkowym (wegańska)
Zupa migdałowa z ryżem i rodzynkami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas