7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sos 8 jarzynWymienione jarzyny można zastąpić innymi, zgodnie z upodobaniami i w zależności od sezonu.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:marchew
por pietruszka seler kalafior groszek zielony fasolka szparagowa brukselka sól pieprz kostka bulionowa łyżeczka Jarzynki "Winiary" łyżka mąki łyżka masła lub oleju Przygotowanie:Jarzyny oczyścić, pokroić drobno lub zetrzeć na tarce i gotować w małej ilości wody. Kalafior dodawać nieco później niż inne jarzyny - gotuje się krócej.
Gdy jarzyny będą miękkie, dodać sól, pieprz, kostkę, Jarzynkę, mąkę rozpuszczoną w małej ilości zimnej wody i zagotować. Na koniec dodać łyżkę masła.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Feb 10, 2001
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Bukiet-budyń z jarzyn (lakto-wege)Placuszki z mrożonych jarzyn i pieczarek (ovo-wege) Zupa ze świeżych ogórków i jarzyn (wegańska) Zupa z jarzyn ogrodowych a 'la grain (wegańska) Kotlety z gotowanych jarzyn - kapusty i włoszczyzny (wegańska) Gazpacho - zupa ze zmiksowanych jarzyn na zimno (wegańska) Kapuśniak z włoskiej kapusty, ziemniaków i innych jarzyn (wegańska) Duszony mix jarzyn z kalafiorem, kapustą i kabaczkiem (z grzankami) (wegańska) Sos pesto (lakto-wege) Sos ziołowy 1 (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
zaintrygowal mnie ten sos
zadko jem sosy bo nie wiem jak je zrobic
a te z torebki nie sa weganskie ...
agnmid Apr 27, 2011