7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos tatarski

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

mały słoiczek pieczarek marynowanych
3/4 słoika ogórków konserwowych
puszka groszku konserwowego
1/2 szklanki majonezu
1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
sól
pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki i ogórki pokroić w kostkę. Dodać groszek, wlać majonez i śmietanę, wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą
i pieprzem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 11, 2001
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Sos będzie smaczniejszy, jeśli dodamy pęczek posiekanego szczypiorku. Ja robię na samej śmietanie, bez dodatku majonezu (wersja lakto- wege) i bez groszku.
rubia Apr 2, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tatarska omaćka (sos tatarski) (ovo-wege)
Sos tatarski (bez ograniczeń)
Minimalistyczny sos tatarski do jajek na miękko (ovo-wege)
Sos tatarski z tofu – zamiast majonezu (wegańska)
Sos "tatarski" na bazie tofu i mleka sojowego (wegańska)
Sałatka pekińsko-tatarska (na ostro) (wegańska)
Sos pesto (lakto-wege)
Sos ziołowy 1 (lakto-wege)
Sos szalotkowy (lakto-wege)
Sos 8 jarzyn (wegańska)
Sos waniliowy (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas