7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ryż po kubańsku (z cebulą i czosnkiem)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szklanka ryżu
2 szklanki wody
2 łyżki oleju
2 cebule
1 ząbek czosnku
sól
pieprz

Przygotowanie:

W garnku rozgrzać olej, wrzucić poszatkowaną cebulę i podsmażyć. Dodać czosnek. Wsypać wypłukany ryż. Zalać wodą na 1 cm powyżej ryżu, dodać przyprawy, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do minimum, kiedy woda pokryje się pianą, przykryć gazetą i przykrywką i tak gotować 20 min. Garnek zdjąć z ognia, owinąć w koc i zawinąć w kołdrę na 2 godziny. Po tym czasie ryż jest gotowy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 15, 2001
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

popłakałam się prawie ze śmiechu. to jest metoda mojej Babci, a ona nie pochodzi zdecydowanie z Kuby, tylko z Wileńszczyzny. kołdra rządzi!!!!!!
~Olalalala Feb 26, 2012

Bo jak wiadomo na Kubie bez koldry ani rusz:)
~Macius z Ku Klux Klanu:) Mar 8, 2011

to nie jest prawdziwy przepis na ryż po kubańsku,ryż należy najpierw smażyc potem zalac woda i nie zawija sie nic w koldre(chory wymysl). pozdrawiam
~cadmannn@wp.pl Mar 4, 2003

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ryż z pieczarkami i cebulą (wegańska)
Kawa po kubańsku (wegańska)
Makaron z groszkiem, cebulą i czosnkiem (wegańska)
Twarożek z ogórkiem, czosnkiem i cebulą (lakto-wege)
Cebula faszerowana ryżem z grzybami (bez ograniczeń)
Ryż czerwony z groszkiem i cebulą (wegańska)
Dynia puree z ryżem i czosnkiem (wegańska)
Czarna fasolka po kubańsku (wegańska)
Sałatka z fasolki i kukurydzy z cebulą i przesmażonym czosnkiem (wegańska)
Ziemniaki pieczone z tymiankiem, czosnkiem i cebulą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas