7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i orzechami włoskimi

Nietypowy zabieg - w tym przepisie kapusta i cebula zostają sparzone wrzątkiem.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 1 osoby

1/2 główki czerwonej kapusty
mała cebula
małe jabłko
6 połówek orzechów włoskich

łyżka oliwy
sok z cytryny
sól
siekana natka do przybrania

Przygotowanie:

Kapustę i cebulę drobno posiekać, wsypać do wrzącej wody na 2 minuty. Odcedzić i oziębić pod zimną wodą. Skropić sokiem z cytryny.

Jabłko utrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić cytryną, wymieszać z grubo posiekanymi orzechami, kapustą i cebulą, przyprawić, polać oliwą, wymieszać. Posypać natką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jul 11, 2000
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 6/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Placki z czerwonej kapusty i ziemniaków z orzechami włoskimi (ovo-wege)
Sałatka selerowa z jabłkiem i orzechami włoskimi (wegańska)
Surówka z selera z jabłkiem i orzechami włoskimi (bez ograniczeń)
Sałatka z buraka z orzechami włoskimi (wegańska)
Surówka z kapusty białej i czerwonej z jabłkiem i grejfrutem (lakto-wege)
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i śmietaną (lakto-wege)
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i marchewką - najpyszniejsza! (wegańska & RAW)
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i ogórkiem kiszonym (wegańska & RAW)
Sałatka selerowa z prażonymi orzechami włoskimi (lakto-wege)
Sałatka z młodych buraczków z fetą i orzechami włoskimi (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas