7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Salsa - sos pomidorowy na ostro (do słoików)

Można zrobić samemu w sezonie pomidorowym.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ok. 1-2 kg pomidorów
3 małe papryki chilli
1 łyżeczka soli

Przygotowanie:

Pomidory pokroić, gotować z dodatkiem 3 łyżek wody. Kiedy będą miękkie dodać chilli i sól. Przetrzeć przez sito i podgrzewać jeszcze przez chwilę aż się zagotują. Przekładać do słoików na gorąco. Można zapasteryzować (w zupełności wystarczy 10 min. od momentu zagotowania).
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Ewa Maciasz
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Salsa cruda - "surowa" salsa pomidorowa (bez ograniczeń)
Rurki (penne) o bogatym smaku - w sosie pomidorowym z oliwkami, kaparami i ostrą papryczką (wegańska)
Zielona surówka z sosem salsa verde (wegańska & RAW)
Salsa di noci - mleczno-orzechowy sos do makaronu (wegańska)
Sos hawajski do słoików (wegańska)
Sałatka pomidorowa na ostro (wytrawna) (wegańska)
Sos barbecue (do słoików lub na bieżąco) (wegańska)
Sos cebulowy orientalny (do słoików) (wegańska)
Pomidory w słoikach w całości, z ostrą papryką i czosnkiem (na zimę) (wegańska)
Zupa z zielonej soczewicy na ostro i pomidorowo (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas