7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa neapolitańska - na białej zasmażce, z parmezanem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

15 dag ugotowanego makaronu
1,25 l bulionu (może być z kostki)
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
10 dag sera żółtego (parmezan)
4 żółtka
1/4 l śmietany
koper
sól

Przygotowanie:

Masło stopić, dodać mąkę i mieszając zrobić białą zasmażkę rozprowadzając małą ilością zimnego bulionu. Podprawić pozostałym bulionem i zagotować. Ser utrzeć na tarce i dodać mieszając do rosołu. Żółtka rozbić ze śmietaną, zaparzyć wrzącym rosołem nie przerywając mieszania i połączyć z zupą. Dodać umyty i drobno pokrojony koper, przyprawić do smaku solą.

Podawać z oddzielnie ugotowanym włoskim makaronem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa jarzynowa neapolitańska (lakto-wege)
Zupa neapolitańska - krem z pomidorami i żółtym serem (bez ograniczeń)
Budyń o dowolnym smaku (na białej zasmażce :) (lakto-wege)
Zupa z soczewicy z zasmażką i chlebem (wegańska)
Zupa neapolitańska - z warzywami, długim makaronem i żółtym serem (lakto-wege)
Czysta zupa cebulowa (bez zasmażki) (lakto-wege)
Prosta zupa krem z brokułów (z zasmażką) (wegańska)
Zupa włoska - z kalafiorem, pomidorami i parmezanem (lakto-wege)
Zupa wiejska - bulion z grzanką i parmezanem (lakto-wege)
I zasmażka! (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas