
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:5 jaj
10 dag pieczarek olej do smażenia natka pietruszki lub szczypiorek sól pieprz do dekoracji: sałata, majonez, natka pietruszki Przygotowanie:Jaja ugotować na twardo. Gdy przestygną, zdjąć skorupki, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce i udusić na oleju. Połączyć z rozgniecionymi widelcem żółtkami i drobno posiekaną zieleniną. Doprawić solą i pieprzem.
Otrzymaną masą napełnić białka jaj i ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą. Całość udekorować majonezem oraz gałązkami pietruszki.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Przepis świetny,wykonanie łatwe i bezproblemowe a smak wyśmienity!!
~Lestat Apr 18, 2005 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jaja faszerowane boczniakiem (bez ograniczeń)Faszerowane jaja zapiekane z grzankami w sosie pomidorowym (bez ograniczeń) Panierowane i faszerowane pieczarki (ovo-wege) Pieczarki faszerowane jajkiem (bez ograniczeń) Pieczarki pieczone i faszerowane rokpolem (lakto-wege) Pieczarki faszerowane pomysłem własnym (wegańska) Pieczarki faszerowane doprawione czosnkiem (wegańska) Pieczarki faszerowane z dodatkiem natki (wegańska) Pieczarki faszerowane tofu z cebulką (wegańska) Koper włoski (fenkuł) faszerowany pieczarkami z parmezanem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Fajny smak i bardzo proste wykonanie :)
Irre Mar 30, 2013