7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Duszona czerwona kapusta z serem pleśniakiem i migdałami



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 mała główka czerwonej kapusty
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka cukru
2 łyżki wody
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
2 łyżki pokruszonego sera pleśniaka (bleu)
2 łyżki pokrojonych, palonych migdałów

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować cienko. Umieścić w garnku z ciężkim dnem na dużym gazie. Zmieszać ocet, cukier, wodę, sól i pieprz i gdy dno garnka gorące, wlać jednym ruchem i przykryć. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż płyn odparuje, około 3-5 minut.

Przełożyć na ładny talerz, posypać serem i migdałami.
Nadesłał(a) ~Magdalena Bassett, dnia: 2001-01-08 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

balsamiczny i zwykly maja zupelnie inny smak. wiec raczej balsamiczny
~ula 2007-11-30 00:00:00.0

a moze być zwykły ocet czy tylko ten balsamiczny????
~BAMABA 2004-01-20 00:00:00.0

wychodzi z tego przepisu bardzo smaczna jarzynka do obiadu.
Rena 2002-09-24 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Duszona kapusta czerwona (wegańska)
Czerwona kapusta duszona z mnóstwem przypraw (wegańska)
Czerwona kapusta "trzy smaki" duszona z suszonymi owocami (wegańska)
Czerwona kapusta z soczewicą (wegańska)
Kapusta czerwona z grochem (wegańska)
Czerwona kapusta na ciepło (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)
Kapusta duszona z warzywami (wegańska)
Farsz do naleśników z czerwonej kapusty (wegańska)
Sałatka z czerwonej kapusty dla leniuchów (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas