7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Warzywa z grilla z sosem czosnkowo-jogurtowym



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

papryka
1/2 bakłażana
5 dużych pieczarek
cebula
kilka różyczek kalafiora
kilka różyczek brokułów
rozmaryn
łyżeczka oliwy

sos czosnkowo-jogurtowy:
kilka łyżek jogurtu
czosnek
posiekana natka
sok z cytryny
sól

Przygotowanie:

Warzywa pokroić, posolić i przyprawić ziołami. Upiec na grillu lub w piekarniku na folii z dodatkiem oliwy.

Podawać z sosem czosnkowo-jogurtowym: wymieszanym jogurtem z czosnkiem, natką, sokiem z cytryny i solą.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jul 11, 2000
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 6/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bakłażan z sosem jogurtowo-czosnkowym (lakto-wege)
Boczniaki w sosie cytrynowo-czosnkowym (z grilla) (wegańska)
Kalafior z sosem jogurtowo-orzechowo-czosnkowym (lakto-wege)
Surówka Jacka - rzodkiewkowa z czosnkowym sosem jogurtowym (lakto-wege)
Smażony bakłażan z sosem jogurtowo-czosnkowym (lakto-wege)
Sałatka kukurydziana z serem i sosem jogurtowo-czosnkowym (bez ograniczeń)
Sałatka "szefa kuchni" (warzywa i jajka z sosem czosnkowym i serem żółtym) (bez ograniczeń)
Sałatka z warzyw konserwowych z porem, jajkami i sosem jogurtowo-czosnkowym (bez ograniczeń)
Sos jogurtowy (lakto-wege)
Żółty sos jogurtowy (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas