7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

200 g migdałów
2 l mleka
3-4 łyżki cukru
2 łyżki masła
50 g rodzynek
4-6 kropli olejku migdałowego
2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko

Przygotowanie:

Migdały sparzyć, obrać, zemleć i utrzeć z cukrem. Rodzynki przebrać, umyć i osączyć.
Do wrzącego mleka dodać masło, migdały i rodzynki, krótko zagotować, doprawić olejkiem migdałowym. Podawać z ryżem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 4, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wytrawna zupa migdałowa (wegańska)
Zupa kokosowo-migdałowa (wegańska & RAW)
Zupa migdałowa z ryżem i rodzynkami (lakto-wege)
Mleczna, migdałowa zupa z dyni z lanymi kluseczkami (bez ograniczeń)
Mezalians, ziemniaczano-migdałowa zupa krem (wegańska)
Ciasteczka migdałowe (ovo-wege)
Migdałowy brownie (wegańska)
Biscotti migdałowe z morelami (wegańska)
Kuleczki migdałowe-bakaliowe (wegańska)
Migdałowe clafoutis z renklodami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas