7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Groszek ptysiowy 2-jajeczny



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1/2 szklanki wody
60 g margaryny
sól
50 g (2 czubate łyżki) mąki
2 jaja
+ tłuszcz do blachy

Przygotowanie:

Zagotować wodę z margaryną, osolić. Do wrzątku wsypywać mąkę, mieszając drewnianą łyżką, aż ciasto stanie się szkliste. Zestawić z ognia i przestudzić.

Wbić kolejno jaja i bardzo dokładnie wyrobić. Ciasto wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, uformować wałeczki, pociąć je nożem na kawałki długości 1 cm i ułożyć w dość dużej odległości od siebie na blasze wysmarowanej tłuszczem. Można również włożyć ciasto do worka zakończonego tulejką i wyciskać małe groszki bezpośrednio na blachę.

Piec około 20 min. w gorącym piekarniku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Groszek ptysiowy (bez ograniczeń)
Kotleciki jajeczne (ovo-wege)
Kotlety jajeczne (ovo-wege)
"Jajeczna" pasta z awokado (wegańska)
Sałatka jajeczna z rzeżuchą (bez ograniczeń)
Pasta pieczarkowo-jajeczna do pieczywa (ovo-wege)
Zapiekanka warzywna z sosem jajecznym (ovo-wege)
Pasta jajeczna doprawiona musztardą (bez ograniczeń)
Domowy makaron świąteczny (jajeczny) (bez ograniczeń)
Pizza jajeczna - omlet z warzywami (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas