7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

4 banany
olej do smażenia

ciasto:
2 jajka
2 łyżeczki cukru waniliowego
6 łyżek mąki
4-6 łyżek mleka
1 łyżka rumu (lub innego alkoholu)
szczypta soli

Przygotowanie:

Banany obrać, przekroić na połowy i każdą z nich wzdłuż (!) na grubsze plasterki.

Jajka ubić z cukrem, połączyć z mąką, mlekiem, rumem i szczyptą soli. Dokładnie wyrobić, aby nie było grudek.

Banany maczać w cieście i smażyć z obu stron w głębokim oleju. Usmażone odsączyć z tłuszczu, ostudzić. Podawać na zimno same, posypane cukrem pudrem lub polane bitą śmietaną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Mar 6, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Banany w cieście kokosowym (wegańska)
Banany w cieście naleśnikowym (ovo-wege)
Rumowe banany w cieście drożdżowym (bez ograniczeń)
Banany smażone w cieście naleśnikowym (wegańska)
Banany w cieście a'la placki z jabłkami (bez ograniczeń)
Racuszki z bananów czyli banany w cieście naleśnikowym (bez ograniczeń)
Jabłka lub banany toffi w cieście - chiński deser (wegańska)
Banany smażone w cieście pszenno-ryżowym (wegańska)
Kawa hawajska, z rumem (lakto-wege)
Krem bananowy z rumem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas